Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Unica realiseert technische installaties voor renovatie van TNO-onderdeel Solarlab

21-1-2020

TNO, K_Dekker bouw & infra en Unica Building Projects hebben in januari 2020 een handtekening gezet onder een nieuwe samenwerking. Unica gaat de technische installaties realiseren van de renovatie en uitbreiding van de testfaciliteit en specialistische laboratoria van het Solarlab in Petten. Inmiddels is het project in delen opgeleverd.

Duurzaamheidsimpuls voor Driestar educatief

13-1-2020

Vanuit een meerjarenvisie op het gebied van duurzaamheid koos de onderwijsgroep voor de installatie van zonnepanelen, die onder begeleiding van Unica geplaatst werden. Optimalisatie van de bestaande klimaatvoorzieningen en aansluiting van de zonnepanelen op de installaties was ook onderdeel van het traject.

Synto gaat nieuwbouw Pieter Zeeman en De Meie in Zierikzee verzorgen

30-4-2020

Het Zeeuwse installatiebedrijf Synto, sinds november 2019 onderdeel van de Unica Groep, heeft een omvangrijke opdracht verkregen van de gemeente Schouwen-Duiveland. In nauwe samenwerking met verschillende andere Zeeuwse partijen gaat Synto de werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden verzorgen voor de nieuwbouw van de scholen Pieter Zeeman en De Meie, op het Hatfieldpark in Zierikzee. De klus betekent een van de grootste opdrachten in de geschiedenis van het bedrijf.

Nieuwbouw in dorpssfeer voor zorgorganisatie De Waalboog

24-4-2020

De zes gebouwen van verpleeghuis Joachim en Anna, onderdeel van zorgorganisatie De Waalboog in Nijmegen, worden de komende jaren vernieuwd. Bij de ondertekening van de bouwteam-overeenkomst op 10 april 2020 waren naast de opdrachtgever De Waalboog ook aannemer Giesbers en technisch dienstverlener Unica aanwezig. Unica is trots om dit project als installatiepartner samen met Giesbers te realiseren. Het project loopt tot 2024.

Stationspostgebouw: Unica ontwerpt en realiseert technische installaties

17-4-2020

Het Stationspostgebouw wordt technisch gemoderniseerd en strategisch omgebouwd. Omdat Unica al in een vroeg stadium is aangesloten bij het Haagse herontwikkelingsproject heeft de technisch dienstverlener een prominente rol. Behalve het ontwerp zorgt Unica ook voor de realisatie van alle technische installaties om het pand comfortabel en duurzaam te maken. Zo worden er o.a. WKO-, luchtbehandelings- en elektronische installaties gerealiseerd in het Stationspostgebouw. Ook de brandbeveiligingsinstallaties zijn onderdeel van de opdracht die Unica invult.

Ziekenhuis Nij Smellinghe gaat door met moderniseren en verduurzamen gebouw

11-5-2020

Ziekenhuis Nij Smellinghe bouwt aan een duurzame organisatie. Zo blijft het Drachtster ziekenhuis voorbereid op de toekomst. De zorg verandert en dat vraagt om aanpassingen aan het ziekenhuisgebouw. Brouwers: “We zijn blij dat de verbouw doorgaat. Uiteraard met in achtneming van de veiligheid van onze patiënten en bezoekers, onze medewerkers en de bouwers. Dankzij de goede samenwerking met bouwpartners Unica en Van Wijnen kunnen we dit realiseren."

Unica neemt meet- en regelspecialist Numan & Kant over

28-2-2020

Unica neemt het bedrijf Numan & Kant uit Strijen over. Numan & Kant is een productonafhankelijk aanbieder van oplossingen voor meet- en regeltechniek en verzorgt totaalprojecten voor klimaatinstallaties in gebouwen. Met de overname versterkt Unica zijn positie op het gebied van building intelligence, zowel in kennis en capaciteit als in regionale aanwezigheid.

Unica neemt PCT Koudetechniek over

16-3-2020

Unica heeft zijn netwerk van bedrijven uitgebreid met PCT Koudetechniek. Met de overname van het bedrijf uit Deurne versterkt Unica zijn positie in koeltechniek, waarin PCT een van de toonaangevende specialisten in Nederland is. PCT is voornamelijk actief in de foodsector, zowel in de industriële verwerking als het transport.

Automatisering op maat voor producent van diergeneesmiddelen

19-5-2020

Productie van geneesmiddelen is gebonden aan strenge regelgeving. Een belangrijke eis is de nauwkeurige documentatie en validatie van het hele productieproces. Om dit sneller en exacter uit te voeren, wilde Produlab Pharma - producent van veterinaire geneesmiddelen - een hoogwaardig geautomatiseerd en papierloos proces. Vanwege de ruime ervaring met productieprocessen koos Produlab Pharma voor een samenwerking met Unica Industry Solutions.

Unica Fire Safety lanceert nieuwe innovatie voor het testen van sprinklers

6-5-2020

De Sprinkler Integrity Test is een door Unica zelf ontwikkelde methode waarmee sprinklers op locatie kunnen worden getest. Hiervoor maakt Unica gebruik van een mobiele testopstelling die op locatie wordt opgebouwd.

Slimmere gebouwen en bedrijfsprocessen met dataplatform Building Insight

15-7-2020

Het digitale platform ‘Building Insight’ is een open dataplatform dat alle relevante data uit gebouwbeheersystemen, sensoren, slimme meters, toegangssystemen, weersvoorspellingen en apps van smartphones verzamelt. Met overzichtelijke dashboards en realtime modellen kan worden ingespeeld op te verwachten veranderingen in het gebruik en is comfortabeler, efficiënter en veiliger gebouwbeheer mogelijk. Een hygiënisch en veilig gebouw is in tijden van het coronavirus belangrijker dan ooit en deze innovatie levert hieraan een bijdrage. Het Unica Innovation Center is als strategische divisie van technisch dienstverlener Unica vorig jaar van start gegaan. ‘Building Insight’ is het eerste concept dat de divisie lanceert.

Nieuwe luchtbehandeling voor De Melkweg blijkt logistieke uitdaging

6-7-2020

Al in 2018 zijn de renovatiewerkzaamheden aan De Melkweg in Amsterdam van start gegaan. De Melkweg is een poppodium en cultureel centrum met live-muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals. Het is gevestigd in een voormalige suikerraffinaderij en melkfabriek aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam, achter het Leidseplein en naast de Stadsschouwburg.

Nieuwbouw Overbetuwe College Elst zomer 2020 van start

16-7-2020

De nieuwbouw van het Overbetuwe College (OBC) in Elst gaat bijna van start. Op 15 juli 2020 vond de officiële onthulling van het bouwbord plaats voor het nieuwbouwproject. Unica Building Projects maakt deel uit van het ontwerpteam en zal naast bouwkundig aannemer Giesbers de technische installaties verzorgen.

Unica ICT Solutions verlengt samenwerking Vitesse met drie seizoenen

9-7-2020

Unica ICT Solutions blijft voor nog eens drie jaar verbonden aan de Arnhemse voetbalclub Vitesse. Als trouwe partner van Vitesse is er ondanks de coronacrisis gekozen voor een upgrade van het contract. Daardoor is Unica ICT Solutions tot en met seizoen 2022/2023 ICT-partner en sponsor van Vitesse.

Rijnstate kiest consortium Berghege Heerkens Unica voor bouw nieuwe ziekenhuisvoorziening in Elst

28-8-2020

Rijnstate en het consortium Berghege Heerkens Unica gaan samenwerken om de bouw van de nieuwe ziekenhuisvoorziening in Elst te realiseren. De partijen hebben daartoe een bouwteamovereenkomst opgesteld. De verwachting is dat de nieuwbouw in het voorjaar van 2021 kan starten. Na afronding van interne besluitvorming, een onherroepelijk bestemmingsplan en het verkrijgen van de benodigde vergunningen kan de nieuwbouw van de ziekenhuisvoorziening starten. Naar verwachting zal de bouw in het voorjaar van 2021 van start gaan en zal de nieuwbouw begin 2023 geopend worden.

Virtuele Welloop brengt recordbedrag op voor Unica Foundation

23-9-2020

Ondanks de corona-beperkingen heeft de Welloop, het jaarlijkse hardloopevenement van de Unica Foundation, een recordbedrag opgeleverd. Vorige week werd bekend dat de speciale ‘virtuele editie’ van 2020 maar liefst € 43.955,- heeft opgebracht. Het bedrag is bestemd voor de technische projecten die de Unica Foundation samen met lokale partners uitvoert in Nepal.

Zicht op gezonder binnenklimaat in scholen en verpleeghuizen

9-10-2020

Unica komt met Building Insight | Air op de markt. Deze innovatie geeft inzicht in de kwaliteit van het binnenklimaat op onder meer scholen en verpleeghuizen. De toepassing bestaat o.a. uit een sensor die continu gegevens verzamelt over het CO2-gehalte in de ruimte. Die data kan worden geraadpleegd via mobiele telefoon(s) door het scannen van de QR-code boven de sensor. Gebruikers krijgen via een webapp direct inzicht en kunnen desgewenst een bericht ontvangen als een grenswaarde wordt overschreden. Via het platform is een totaaloverzicht beschikbaar over alle lokalen of ruimtes waar een sensor aanwezig is. Met de toepassing biedt Unica de gebruikers het inzicht om het risico op coronabesmetting in kantoren en scholen te reduceren.

Leerlingbegeleider John Bergsma genomineerd als ‘Topcoach van het Jaar’

3-11-2020

Projectleider John Bergsma maakt deze week kans op de titel ‘Topcoach van het Jaar’. Als leerlingbegeleider bij de vestiging van Unica Building Services in Arnhem is John genomineerd voor deze verkiezing van Wij Techniek (voorheen OTIB), het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche. John is voor deze titel voorgedragen door collega’s, in het bijzonder de leerling monteurs die hij binnen het bedrijf begeleidt.

Rijksvastgoedbedrijf kiest Unica voor installatietechnisch onderhoud van 62 Rijksgebouwen in 3 regio’s

9-11-2020

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft een omvangrijke opdracht ontvangen van het Rijksvastgoedbedrijf. Het betreft het onderhoud van elektrotechnische en klimaattechnische installaties in 62 rijksgebouwen verdeeld over drie regio’s. De opdracht bestaat daarnaast uit het oplossen van storingen, uitvoering van bijkomende werkzaamheden en het controleren van de brandveiligheid. De overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar met de optie om de overeenkomst daarna met 4 jaar te verlengen.

De Oorsprong: modificatie met prefab en PVT

5-11-2020

Het appartementengebouw “De Oorsprong” te Blaricum, bestaande uit 53 appartementen en een commerciële bedrijfsruimte, wordt verwarmd en gekoeld met een bodemenergiesysteem (WKO). De bewoners hebben een eigen warmtepomp die is aangesloten op de broninstallatie. Omdat het project problemen kende is aan Unica Energy Solutions gevraagd het beheer en onderhoud van de WKO installatie te verzorgen.

Unica ondersteunt Hartstichting bij installatie AED’s

7-12-2020

Unica heeft een samenwerking gesloten met de Hartstichting. Binnen die samenwerking gaat Unica de expertise van zijn technici inzetten om bij te dragen aan een landelijk dekkend netwerk van AED’s in Nederland. Medewerkers van Unica gaan als vrijwilliger door het hele land helpen met de montage van de AED’s, die een cruciale rol spelen bij de overlevingskansen als iemand een hartstilstand krijgt.

Unica partner voor realisatie The View of Rotterdam

22-12-2020

The View of Rotterdam heeft Unica officieel de opdracht gegund voor het installatiewerk ten behoeve van de nieuwbouw van het luxe complex Bay House - The View in het Rotterdam Rijnhaven-district. De partijen hebben daartoe in december een aannemingsovereenkomst opgesteld. De nieuwbouw van het fraaie complex is al van start gegaan en zal naar verwachting begin 2023 opgeleverd worden.

Unica gaat in consortium vernieuwing ruggengraat IT voor Defensie realiseren

30-12-2020

Defensie begint in 2021 direct met de bouw van toekomstbestendige IT-infrastructuur. Op 30 december 2020 tekende staatssecretaris Barbara Visser hiervoor een contract met IBM, namens het consortium Athena (IBM/Atos/Unica). Gestart wordt met de onderdelen die de meest toegevoegde waarde hebben voor het operationeel optreden. De krijgsmachtdelen zijn hier nauw bij betrokken.

Unica versterkt expertise koudetechniek met overname Van Kempen

15-12-2020

Unica neemt het bedrijf Van Kempen Koudetechniek uit Tiel over. Met de aansluiting van Van Kempen in Unica’s netwerk van bedrijven versterkt de technisch dienstverlener zijn organisatie met bijna 75 jaar ervaring in industriële koudetechniek. Van Kempen is in heel Nederland actief, met name in de AGF (Aardappelen, Groente, Fruit), bloemen, voedingssector en distributiecentra. Het is de tweede overname binnen dit specialisme in korte tijd, want in maart van dit jaar nam Unica ook PCT Koudetechniek over. De beide bedrijven, die zich op verschillende marktsegmenten richten, blijven binnen het Unica-bedrijvennetwerk autonoom opereren.

Radboudumc brengt toekomstvisie zorg in praktijk in nieuw hoofdgebouw

15-6-2020

Het Radboudumc renoveert zijn terrein en realiseert een nieuw hoofdgebouw. In contrast met de toenemende zorgvraag wordt het nieuwe ziekenhuiscomplex straks kleiner dan het huidige. Smart hospital technologieën kunnen de zorgbehoeftes efficiënter invullen en vanuit de filosofie van een healing environment wil het academische ziekenhuis een voorbeeld zijn voor de zorgverlening van de toekomst. Consortium FourCare, bestaande uit de bouwers Trebbe en Van Wijnen en technisch dienstverleners Unica en ENGIE, realiseert het project voor het Radboudumc.