Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Rotterdam gaat voor lokale groene stroom

9-2-2021

Het sluiten van een nieuw energiecontract gaat in de zakelijke wereld niet zo eenvoudig als thuis. Los van de prijs spelen bij instanties ook andere voorwaarden en duurzaamheidsprincipes mee in de keuze voor een energieleverancier. En als er dan ook nog eens sprake is van een megavolume, dan weet de opdrachtgever alle aandacht op zich gericht. De ambitieuze gemeente Rotterdam volbracht eind vorig jaar een complex aanbestedingstraject met begeleiding van Hellemans Consultancy, een onafhankelijk opererend bedrijf binnen de Unica Groep.

Unica verzorgt installaties in twee woontorens Boompjes Rotterdam

19-1-2021

In opdracht van Cordeel Nederland start Unica Building Projects met de realisatie van de installaties in twee woontorens aan de Boompjes in Rotterdam. De woontorens van respectievelijk 70 en 100 meter hoog omvatten 342 vrije huurwoningen, waaronder co-living en starterswoningen. De aanstaande bewoners krijgen de beschikking over een innovatieve mobiliteitsoplossing en op de onderste verdieping van de torens komen commerciële voorzieningen.

Hybride OK Franciscus Gasthuis & Vlietland officieel geopend

8-3-2021

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft op dinsdag 2 maart haar hybride OK officieel geopend. Deze hightech hybride operatiekamer is gerealiseerd direct aan het bestaande operatiecomplex van Franciscus Gasthuis. Een maand eerder is de operatiekamer al naar alle tevredenheid getest en in gebruik genomen door de specialisten van het ziekenhuis. Unica Building Projects verzorgde het ontwerp, projectmanagement en de realisatie van de werktuigbouwkundige en regeltechnische installaties.

Nsecure introduceert YIM platform bij TEAM Terminal

28-4-2021

Het identity management platform YIM van Nsecure, onderdeel van de Unica Groep, is succesvol in gebruik genomen bij TEAM Terminal, één van de grootste olie op- en overslagbedrijven in het Rotterdamse Europoortgebied. Vanaf nu wordt het gehele toegangsverleningsproces voor bezoekers, medewerkers en contractors volledig gefaciliteerd via YIM. Het platform is een doorontwikkeling van Dataclient; een workflow identity management oplossing van Nsecure sinds 2008, dat organisaties in staat stelt om hun toegangsprocessen te digitaliseren.

Unica breidt uit in Noord-Nederland met overname Pranger-Rosier

10-5-2021

Technisch dienstverlener Unica heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van de Friese Pranger-Rosier Groep. Dit is het grootste zelfstandige installatiebedrijf van Noord-Nederland met een omzet van circa € 55 miljoen en 250 medewerkers. Pranger-Rosier is sinds 1967 actief en sindsdien uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf met vestigingen in Dokkum, Leeuwarden en Sneek. De voorgenomen acquisitie van Pranger-Rosier is de grootste overname in de geschiedenis van Unica.

Unica benoemt Ron van Laar tot CFO

18-5-2021

Unica maakt bekend Ron van Laar (50) vanaf 1 juli 2021 te benoemen tot CFO. Hij volgt Bert Moser (61) op die na een dienstverband van 33 jaar bij Unica afscheid neemt als bestuurder. Bert was sinds 1988 CFO van Unica en treedt toe als adviseur van de RvC van het bedrijf. Ron van Laar is momenteel werkzaam als CFO bij Dynniq en heeft veel ervaring in financiële bestuursfuncties van uiteenlopende bedrijven.

Unica bouwt aanbod in brandbeveiliging uit met overname Gerco en Applicom

25-5-2021

Technisch dienstverlener Unica heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van Gerco en Applicom. Beide bedrijven zijn toonaangevende spelers in de markt van passieve brandbeveiliging in ons land. De oplossingen van beide bedrijven zijn geïnstalleerd in ruim 30.000 gebouwen. Unica heeft met Unica Fire Safety al een veelzijdig product- en dienstenportfolio op het gebied van actieve brandveiligheid. Met de voorgenomen overname wordt het portfolio verder versterkt, waardoor het cluster integrale totaaloplossingen biedt voor brandveilige gebouwen. Eerder deze maand maakte Unica bekend het Friese installatiebedrijf Pranger-Rosier over te nemen.

Welloop brengt recordbedrag op voor Unica Foundation: € 65.000,-

31-5-2021

De Welloop, de jaarlijkse sponsorloop voor de Unica Foundation, heeft een recordbedrag opgebracht voor de stichting. Voorzitter Daan van Vliet mocht donderdag een cheque van maar liefst € 65.713,- in ontvangst nemen tijdens de virtuele slotceremonie van de sponsorloop in Hoevelaken. Meer dan 125 deelnemers deden mee aan de sponsorloop en leverden een bijdrage aan de recordopbrengst, die wordt ingezet voor technische hulpprojecten in Nepal.

Technische innovaties voor het Radboudumc in Nijmegen

21-12-2021

Het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc, met elf bouwlagen en innovatieve technologie, wordt volgend jaar ‘BREEAM-Excellent’ opgeleverd. Als één team realiseren we binnen het consortium FourCare – een samenwerking van EQUANS Nederland, Unica, Trebbe en Van Wijnen – dit ziekenhuis van de toekomst. Neem een kijkje achter de schermen met deze technische specialisten!

Erasmus MC optimaliseert ruimtegebruik met Building Insight

23-11-2021

De afdeling vastgoedbeheer van het Erasmus MC gebruikt het dataplatform Building Insight om inzichten te krijgen over het gebruik van diverse ruimtes van het universitaire ziekenhuis. Waar het platform oorspronkelijk ingezet werd om de luchtkwaliteit van ruimtes te monitoren, experimenteert het Rotterdamse ziekenhuis nu ook met andere modules van Building Insight. “Op elk moment de ruimtecondities kennen is voor ons van grote waarde”, vertelt Gerard de Groot, adviseur technische automatisering bij het Erasmus MC.

AQ Group wint Unica Innovation Challenge 2021

9-11-2021

Het Utrechtse AQ Group is vorige week de winnaar geworden van de Unica Innovation Challenge 2021. De specialist in het onderhouden, desinfecteren, inspecteren en reinigen van klimaat- en drinkwatersystemen kwam met een concept voor circulaire luchtfilters. Het idee werd door de Unica-jury uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd, die een initiatief is van de afdeling Procurement & Supply Chain van Unica, in samenwerking met het Unica Innovation Center, om innovaties in de keten aan te sporen. Unica stelt een investeringsbudget beschikbaar om samen met AQ Group het initiatief verder in de markt te zetten.

Vuurtoren Hellevoetsluis weer in volle glorie

15-10-2021

Mede dankzij Unica is de iconische vuurtoren van Hellevoetsluis zaterdag de blikvanger van het grote feest ter ere van 400 jaar Haven Hellevoetsluis. Als onderdeel van de beheer- en onderhoudsopdracht die Unica verzorgt voor Rijkswaterstaat, werd het ‘baken van licht’ van Hellevoetsluis deze zomer grondig gerestaureerd.

Extra BREEAM ster voor Unica hoofdkantoor

11-10-2021

Unica is sinds oktober een vier sterren BREEAM-NL In Use certificaat rijker voor het hoofdkantoor te Hoevelaken. De duurzame inspanningen zijn beloond met een ‘excellente’ waardering voor onderdeel Beheer en ‘very good’ voor asset. Het pand heeft energielabel A met duurzame toepassingen zoals een WKO, warmtepomp en zonnepanelen. BREEAM-NL expert Marian Kos van Unica Energy Solutions begeleidde de certificering met assessor Jan Roersen van W4Y.

Unica neemt Dynamics-specialist In2Scope over

6-10-2021

Unica maakt de overname bekend van In2Scope uit Maasdijk, specialist op het gebied van Microsoft Dynamics. Het bedrijf is actief in de implementatie van Dynamics-oplossingen op het gebied van Finance & Operations. In2Scope wordt ondergebracht in het cluster Unica ICT Solutions, dat al expertise van Dynamics in huis heeft en met deze toevoeging eenvoudiger integrale implementaties van Microsoft Dynamics voor klanten kan realiseren. Unica ICT Solutions is een sterk groeiende ICT-dienstverlener met inmiddels ruim 250 ICT-professionals.

PwC behaalt BREEAM Outstanding score

1-9-2021

Sinds juli 2021 is PwC veertien BREEAM-NL Outstanding certificaten rijker. PwC is al jaren actief bezig met verduurzaming van haar organisatie en gebouwen. Deze inspanningen worden nu beloond met een “Outstanding” waardering voor het onderdeel Gebruik. In 2017 was PwC het eerste bedrijf dat een portfolio certificering aanging. In totaal werden veertien locaties gecertificeerd waarvan drie voor onderdeel Beheer. De huidige certificering betreft wederom een portfolio aanpak, maar resulteert in een significant hogere score van meer dan 90%. Dat resultaat kwam tot stand met hulp van BREEAM-projectleider Esther de Jong, begeleiding van expert Marian Kos van Unica Energy Solutions en toetsing van Assessor Jan Roersen van W4Y.

Thales vertrouwt opnieuw op Unica voor gebouwmodernisering

12-8-2021

Elektronica- en beveiligingsconcern Thales heeft in juli een overeenkomst getekend met Unica Building Projects voor het reviseren, moderniseren en upgraden van de gebouwgebonden- en procesinstallaties in en rond gebouw Z. Dit betreft de eerste moderniseringsfase van het project op de Thales Hightech Campus in Hengelo. Het afgelopen halfjaar vond een intensieve voorbereiding plaats door onder andere Thales Real Estate (met de adviseurs DWA, SBM, LKSVDD en Lucassen) en Unica. Na de realisatie van de modernisering gaat Unica Building Services het meerjaren-onderhoud van de installaties uitvoeren.

Unica Datacenters sluit zich aan bij Delta21

23-7-2021

Unica Datacenters heeft zich aangesloten bij Delta21. Dit initiatief is een integraal plan dat er primair op gericht is om Nederland te beschermen tegen wateroverlast en vormt daarmee een alternatief voor dijkverhogingsprogramma’s. Daarnaast werkt Delta21 als een grootschalige ‘batterij’ om elektrische energie op te slaan in de vorm van een energiemeer, verbetert het de zoetwater huishouding en herstelt het de biocultuur in de deltaregio. Los van de steun aan dit maatschappelijke initiatief, onderzoekt Unica Datacenters binnen het project de voordelen die een datacenter in het deltagebied kan opleveren.

Unica krijgt opdracht voor onderhoud klimaatinstallaties van 1.250 Defensiegebouwen in Noord- en Zuid-Nederland

20-7-2021

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft een omvangrijke opdracht ontvangen van het Rijksvastgoedbedrijf. Het betreft het inspecteren, keuren en onderhouden van de klimaatinstallaties en warmteopwekkings-systemen van meer dan 1.250 Defensiegebouwen in Noord- en Zuid-Nederland. Tevens bestaat de opdracht uit het invullen van de circulaire en duurzaamheidsambitie van de betreffende defensiegebouwen die het Rijksvastgoedbedrijf beheert. De overeenkomst start op 1 januari 2022 met een maximale looptijd van 8 jaar en heeft een contractwaarde van enkele tientallen miljoenen euro’s per jaar. De opdracht is daarmee de grootste in de historie van Unica Building Services.

Unica realiseert gasloos Stadskantoor voor gemeente ’s-Hertogenbosch

13-7-2021

In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn. Er wordt veel gesproken over de energietransitie – de overgang van fossiele brandstof naar duurzame energiebronnen – en het verduurzamen van vastgoed. De gemeente ’s-Hertogenbosch toont zich daarin ambitieus. Zij voegt de daad bij het woord en schakelde technisch dienstverlener Unica in om het Stadskantoor ‘gasloos’ te maken.

Unica behaalt trede 2 op Prestatieladder Socialer Ondernemen

5-7-2021

Met ingang van dit voorjaar heeft Unica trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Die kwalificatie geeft aan dat het bedrijf zich actief inspant om werkgelegenheid te stimuleren voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De prestatieladder is een methode om bedrijven te erkennen die meer dan gemiddeld bijdragen aan werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Unica is een van de eerste technisch dienstverleners die zich conform de prestatieladder heeft gecertificeerd.

Zorgspectrum Het Zand tekent voor nieuwbouw Het Wooldhuis

5-7-2021

Janine Noordhuis, Raad van Bestuur van Zorgspectrum Het Zand, tekende de contracten voor de nieuwbouw van locatie Het Wooldhuis in Heino. De aannemer is Dons en Troost en de technische installaties worden verzorgd door Unica. Peter van Heerde van PentaRho begeleidt het proces. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw eind 2023 gereed is.

Rijnstate, Unica en Berghege ondertekenen overeenkomst start bouw ziekenhuisvoorziening Elst

2-6-2021

Rijnstate, Unica Building Projects en Bouwbedrijf Berghege Heerkens ondertekenden dinsdag 1 juni de realisatieovereenkomst voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening in Elst. Gemeente Overbetuwe gaf de omgevingsvergunning af; nadat deze onherroepelijk is, kan gestart worden met de bouw.