Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Maatschappelijke betrokkenheid

Ook in de maatschappelijke omgeving, zowel dichtbij als ver van huis, levert Unica met zijn kennis, capaciteit en middelen een bijdrage aan diverse initiatieven.

Gedenkwaardig was in mei 2021 bijvoorbeeld de Welloop, de jaarlijkse sponsorloop ten behoeve van de Unica Foundation die noodgedwongen virtueel op afstand werd gehouden. Dat weerhield tientallen deelnemers er niet van om via uiteenlopende sportieve prestaties donaties op te halen ten behoeve van de stichting. Met een recordopbrengst van maar liefst € 65.000,- kregen de activiteiten van de Unica Foundation een prachtige financiële impuls.

Ed Staal (directeur marketing & commercie, Unica) overhandigt cheque met opbrengst aan Daan van Vliet (voorzitter, Unica Foundation)

De coronapandemie heeft gevolgen voor Nepal, waar de Unica Foundation hulpprojecten steunt door haar kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek op een structurele en duurzame wijze te delen met de lokale bevolking. Projecten stonden in 2020 enige tijd op een wat lager pitje, maar gedurende 2021 lag de snelheid van de meeste projecten weer op oude niveau. In 2022 wordt alweer het 15-jarig bestaan gevierd van de stichting, die onafhankelijk van Unica opereert, maar wel veel actieve betrokkenheid kent van talrijke medewerkers die zich inzetten als vrijwilliger.

Op nationaal niveau is de samenwerking met de Hartstichting een voorbeeld hoe Unica met zijn expertise ondersteuning biedt aan een maatschappelijk doel. Met hun technische kennis helpen Unica-monteurs bij de montage van AED’s, defibrillators die een cruciale rol spelen in de overlevingskansen bij een hartstilstand. Vanuit een netwerk van ruim 45 vrijwilligers zijn er in 2021 circa 125 AED’s geïnstalleerd door vrijwilligers van Unica. In december meldde de Hartstichting dat een landelijk dekkend netwerk van dag en nacht beschikbare AED’s is gerealiseerd, waarmee een jarenlange ambitie van de organisatie werd waargemaakt. Unica blijft de Hartsstichting ondersteunen om dit netwerk de komende jaren dekkend te houden en verder uit te breiden.

Los van de centraal gecoördineerde activiteiten ondersteunt elk bedrijf uit het Unica-netwerk maatschappelijke initiatieven in de eigen regio, variërend van sportverenigingen, cultuurinstellingen, onderwijsdagen en onderzoeksprojecten. De belofte om altijd dichtbij zijn klanten te opereren, tonen de Unica-bedrijven dus ook in de lokale gemeenschappen waar zij onderdeel van uitmaken.