Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Acquisities

Ondanks aaneensluitende crisissituaties op de wereldmarkt hanteert Unica een onveranderd ambitieuze M&A agenda, met gerichte acquisities van goed presterende bedrijven. Zowel uitbreiding van de regionale aanwezigheid als versterking van de specialismen hebben daarbij de aandacht. Daarnaast worden overnamekandidaten nadrukkelijk beoordeeld op de cultuur: een bedrijf dat wordt opgenomen in het netwerk van Unica moet passen bij het ondernemersmodel van de bedrijvengroep. Een sterke culturele fit is daarvoor een belangrijke voorwaarde.

In 2022 zijn er twee toonaangevende bedrijven aan het Unica-netwerk toegevoegd. In april werd EAL overgenomen, een van de leidende partijen in Nederland in de ontwikkeling en implementatie van security management en toegangscontrole systemen. In zijn 50-jarig bestaan is EAL uitgegroeid tot een van de meest ervaren bedrijven in de ontwikkeling van hard- en software op dit terrein. EAL is opgenomen in het cluster Unica Access & Security, waarin alle dienstverlening rondom toegangsverlening en beveiliging is gebundeld. Ook Nsecure (marktleider in high-end security omgevingen), Unica Smart Security (beheer en onderhoud) en Unica Special Security Solutions (projecten op locaties met het hoogste veiligheidsniveau) zijn binnen dit cluster actief. Met de toevoeging van EAL kan Unica Access & Security als eerste partij in Nederland complete systemen op het gebied van toegang en beveiliging ontwikkelen, installeren, beheren en onderhouden. Ook zorgt de focus van EAL op Research & Development (R&D) voor een technologische voorsprong voor Unica Access & Security.

In mei 2022 volgde de acquisitie van Working Spirit. De IT-detacheerder uit Deventer is sinds de oprichting in 2003 uitgegroeid tot een belangrijke speler in de landelijke markt van ICT-detachering en beschikt over ruim 150 IT-specialisten. Het bedrijf is ondergebracht in het cluster Unica ICT Solutions, een allround ICT-dienstverlener waarin al 250 medewerkers actief waren. De expertise en capaciteit van Working Spirit zorgen voor een forse uitbreiding van de kennis binnen dit cluster. Levering en implementatie van ICT-omgevingen werd tot dusverre alleen in projectvorm uitgevoerd, ondersteund met beheer en onderhoud vanuit een professionele managed services organisatie. Met de overname van Working Spirit kan Unica ICT Solutions dat nu ook in detacheringsvorm verzorgen. De succesvolle eigen Academy van Working Spirit voorziet daarnaast in een bewezen aanpak om personeelstekorten in de ICT te beperken.