Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Jeroen Bosch Ziekenhuis verlengt samenwerking met Unica

31-1-2022

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis vertrouwt ook de komende vijf jaar op Unica Building Services als technisch onderhoudspartner. Sinds 2015 maakt het ziekenhuis in Den Bosch gebruik van de beheer- en onderhoudsdiensten van Unica.

Boele Fire Protection introduceert eerste sprinklersysteem op accu voor gebouwen

22-2-2022

Met de klimaatdoelstellingen in het vooruitzicht, de intensivering op het elektriciteitsnetwerk en de vraag naar steeds minder diesel aangedreven sprinklerpompsets, is het noodzakelijk om over te stappen naar emissieloze alternatieven. Om aan deze vraag te voldoen, introduceert Boele Fire Protection de Battery Power Supply (BPS). Die oplossing maakt het eerste sprinkler- of watermistsysteem mogelijk dat werkt op een accu in gebouwen. Niet alleen is het een duurzame brandveiligheidsoplossing maar het kent tevens een hogere betrouwbaarheid en kan forse besparingen opleveren. Boele Fire Protection is een toonaangevende specialist in prefab watervoorzieningen en sprinklerpompsets en installeert het eerste systeem de komende maanden bij de Churchill Tower in Rijswijk.

High Tech Campus Eindhoven en Unica gaan voor meest duurzame campus van Europa

17-3-2022

De High Tech Campus Eindhoven heeft Unica gekozen voor het onderhoud aan de werktuigbouwkundige installaties inclusief meet- en regeltechniek op de campus. De opdracht betreft 34 gebouwen op de High Tech Campus (HTC), die een oppervlakte kent van circa één km2. Met ingang van 1 maart 2022 voert Unica conditiegestuurd onderhoud uit inclusief energie- en assetmanagement. Het brede netwerk van Unica-bedrijven was een doorslaggevende factor voor de HTC Eindhoven in de keuze voor de technisch dienstverlener, die met ruim 3.000 werknemers een van de grootste partijen van ons land is.

FourCare levert nieuwbouw Radboudumc op

6-4-2022

Op dinsdag 5 april nam bestuursvoorzitter Bertine Lahuis van het Radboudumc de sleutel van het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc, gebouw A, officieel in ontvangst uit handen van Erwin Kersten, vertegenwoordiger van het bouwconsortium FourCare. De bouw, van aanbesteding tot sleuteloverhandiging, heeft ongeveer vijf jaar in beslag genomen. Vanaf nu wordt het gebouw verder ingericht voor ingebruikname in juli. In 2017 werd gestart met de aanbesteding van de nieuwbouw dat deel uitmaakt van een groter plan voor de nieuwe campus, waarin zorg, onderwijs en onderzoek duidelijker met elkaar verbonden zijn.

Unica maakt slimme beveiliging toegankelijk voor middensegment bedrijfsleven en overheid

12-4-2022

Unica richt zich met het nieuw opgezette bedrijf Unica Smart Security specifiek op het middensegment van het bedrijfsleven en overheid. Het bedrijf legt zich toe op slimme securityoplossingen voor fysieke omgevingen in dit deel van de markt. Door de landelijke serviceorganisatie te combineren met cloudoplossingen kan Unica Smart Security de behoefte aan snelle, slimme beveiligingsoplossingen in dit segment invullen. Voor die invulling kan het bedrijf ook gebruikmaken van de kennis binnen het cluster Unica Access & Security, waarin marktleider Nsecure een leidende positie heeft in de high-end securitymarkt.

Unica neemt security managementbedrijf EAL over

19-4-2022

Unica neemt security managementbedrijf EAL uit Apeldoorn over. EAL is een van de leidende partijen in de ontwikkeling en implementatie van security management en toegangscontrole systemen. EAL is met haar 50-jarig bestaan een van de meest ervaren bedrijven in de ontwikkeling van hard- en software op dit terrein. Het bedrijf telt 35 werknemers, waarvan 15 werknemers actief zijn op R&D. Met vestigingen in Apeldoorn en Amsterdam bedient EAL onder meer hulpdiensten, ziekenhuizen, banken, verzekeraars, de rijksoverheid en Schiphol.

Unica neemt IT-detacheerder Working Spirit over

17-5-2022

Unica neemt IT-detacheerder Working Spirit uit Deventer over. Working Spirit is sinds de oprichting in 2003 uitgegroeid tot een belangrijke speler in de landelijke markt van ICT-detachering en beschikt over ruim 150 IT-specialisten. Het bedrijf wordt onderdeel van het cluster Unica ICT Solutions, een snelgroeiende allround ICT-dienstverlener met 250 werknemers. De expertise en capaciteit van Working Spirit zorgen voor een forse uitbreiding van de kennis binnen dit cluster en detachering van IT-specialisten kan als nieuwe dienstverlening aan klanten worden aangeboden.

Startsein voor bouw laboratorium Dicoon in Elst

16-6-2022

De bouw van het nieuwe laboratorium in Elst is op 13 juni jl. gestart. Een laboratorium waarin Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) hun laboratoria voor medische microbiologie en immunologie, klinische chemie en klinische farmacie samenbrengen. Onlangs tekenden Dicoon, bouwcombinatie Medexs en Unica de contracten voor de realisatie. Het nieuwe laboratorium gaat ruimte bieden aan integrale diagnostiek voor de hele regio Midden- en Zuid-Gelderland.

Nieuwe productielijn voor Berry Global

20-7-2022


Berry Global, voorheen PGI Nonwovens, is één van grootste toonaangevende producenten van niet-geweven materialen en producten. Wereldwijd telt de organisatie 3.000 medewerkers waarvan er 260 in Katwijk (Cuijk) werken. Afgelopen jaar besloot Berry Global een nieuwe productielijn te realiseren. Vanwege de kennis en ervaring, maar zeker ook de combinatie van diverse technische disciplines en specialisaties die het in huis heeft, werd Unica gevraagd een substantieel deel het project voor zijn rekening te nemen.

Duurzame installaties voor gerestaureerd ARTIS-Groote Museum

27-7-2022

Mede dankzij Unica beschikt het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam na een grootschalige renovatie over duurzame en toekomstbestendige installaties. In bouwteamverband realiseerde Unica samen met restauratieaannemer Nico de Bont en Mobilis de opdracht om het oudste Rijksmonument van ARTIS te restaureren en vernieuwen.

Unica-bedrijven bundelen krachten voor RDM Rotterdam

10-8-2022

Unica is sinds een jaar actief betrokken bij het onderhoud van RDM Rotterdam, een markante locatie in het havengebied waar de maakindustrie van de toekomst vorm krijgt. De voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) biedt nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek en bestaat uit meerdere onderhoudspercelen.

Jakoba Mulderhuis: Opening onderwijstheater van de toekomst

1-9-2022

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft haar toekomstbestendige en meest duurzame onderwijsgebouw in gebruik genomen. Het Jakoba Mulderhuis aan het Rhijnspoorplein is het slotstuk van de Amstelcampus, gelegen aan de Wibautstraat. Het pand biedt plaats aan zo’n 6.000 studenten van de faculteit Techniek en omvat ca. 25.000 m2 aan onderwijsruimtes. In samenwerking met Visser & Smit Bouw was Unica gedurende de realisatie verantwoordelijk voor de bouw- en installatietechnische aspecten van het Jakoba Mulderhuis.

Unica Datacenters onderscheidt zich bij internationale farmaceut

12-10-2022

De inzet van datacenters voert verder dan de traditionele IT- en mediawereld. Vrijwel elke sector heeft te maken met dataverkeer dat op een professionele manier moet worden ingericht. Zo is de IT-omgeving een cruciaal onderdeel van het productieproces van een internationale farmaceut, waarvoor Unica Datacenters twee datazalen realiseert.

Rijnstate: complexe showcase van duurzaamheid en innovatie

18-10-2022

Rijnstate polikliniek Elst is het eerste ziekenhuis in Nederland dat volledig overstapt op hernieuwbare energiebronnen. Het is tevens het eerste ziekenhuis in Europa dat duurzaam opgewekte energie opslaat in waterstof, dat op een later moment kan worden omgezet in elektriciteit en warmte. Het consortium Berghege Heerkens Unica realiseert dit ‘ziekenhuis van de toekomst’, dat in 2023 gefaseerd in gebruik zal worden genomen. “We bouwen binnen vier jaar from scratch een compleet nieuw, duurzaam ziekenhuis.”

Tower Ten: groots werk op een postzegel

18-11-2022

Tower Ten is de nieuwste uitbreiding van het World Trade Center Amsterdam. Een prestigieus bouwproject waarvoor Unica Building Projects de totale engineering en uitvoering van alle installaties verzorgt. ‘Bij de omvang van dit soort bouwprojecten is het prettig dat alles vanuit één partij geregeld kan worden.’ Na renovatie en nieuwbouw telt WTC Tower Ten in totaal 52.000 vierkante meter kantoorruimte. Unica is verantwoordelijk voor alle installaties in het imposante gebouw. Van de warmte- koude opwekking, luchtbehandeling, drinkwater en sanitair tot de elektrotechnische installatie inclusief verlichting, ICT, brandbeveiliging, sprinklerinstallaties en regeltechniek.

De Harde Leerschool wint Unica Innovation Challenge 2022

28-11-2022

Op vrijdag 24 november vond de derde editie van de Unica Innovation Challenge plaats, die dit jaar in het teken stond van de krapte op de arbeidsmarkt. Uit de twee gekozen finalisten ging De Harde Leerschool uiteindelijk met de Unica Innovation Award naar huis. Stichting De Harde Leerschool staat voor een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen. De stichting wil er samen met Unica voor zorgen dat technische beroepen beter zichtbaar zijn in het programma dat De Harde Leerschool aanbiedt. De Unica Innovation Challenge in een initiatief van de afdeling Procurement & Supply Chain van Unica. Unica stelt een investeringsbudget beschikbaar om het idee samen met De Harde Leerschool verder uit te werken en toepasbaar te maken.

Met nieuw flexibel ICT-platform speelt Wensink Automotive optimaal in op marktontwikkelingen

1-12-2022

De samenwerking tussen Wensink Automotive en Unica ICT Solutions, die inmiddels al ruim twintig jaar bestaat, wordt de komende jaren verder verstevigd. Beide partners hebben opnieuw voor een samenwerkingsverband gekozen voor de update van de kantoorautomatisering van de mobiliteitsaanbieder. Daarmee zal het inmiddels 35 jaar bestaande Wensink gebruik maken van een flexibel ICT-platform op basis van Microsoft Azure, volledig passend binnen haar doelstellingen en de ontwikkelingen in de markt. Het contract daarvoor werd onlangs door beide partijen beklonken.

Primeur in Nederland: beheer op afstand van sprinklerinstallaties

8-12-2022

Boele Fire Protection, onderdeel van een van de grootste specialisten in ons land op het gebied van brandbeveiliging, introduceert als eerste in Nederland beheer op afstand van sprinklerinstallaties. Vanuit de onderhoudsvoorschriften is het verplicht om de vele tienduizenden sprinklerinstallaties (twee)wekelijks te testen. Voorheen werd dit altijd op locatie uitgevoerd, maar door een innovatieve combinatie van diensten kan dat beheer nu ook op afstand plaatsvinden. Daarmee wordt het aantal reisbewegingen beperkt en ondervinden de bedrijfsprocessen van de gebouweigenaren minder hinder. Boele Fire Protection is sinds 2019 onderdeel van Unica en heeft de kennis van de zusterbedrijven benut bij de ontwikkeling van de nieuwe dienstverlening.

Uitbreiding Prinses Máxima Centrum in Utrecht

16-12-2022


Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie breidt uit. Bovenop het bestaande researchgebouw van het onderzoeksziekenhuis komen twee extra verdiepingen met een totale oppervlakte van 3.400 m2. Gita Gallé, bestuurslid Prinses Máxima Centrum: "Met deze uitbreiding krijgt de integratie van zorg en research in het Máxima verder vorm en kunnen we nieuwe perspectieven en betere behandelingen van kinderen met kanker mogelijk maken." In mei 2022 ging de bouw, na een zorgvuldig besluitvormings- en aanbestedingstraject, van start. Samen met Van Wijnen realiseert Unica de uitbreiding.