Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

In het jaar waarin Unica zijn 90-jarig bestaan vierde, hebben we weer aansprekende projecten gerealiseerd en initiatieven ontwikkeld die vormgeven aan onze missie om Nederland veiliger, gezonder en duurzamer te maken. We hebben er een aantal uitgelicht.

Nieuwbouw zwembad De Welle in Drachten

14-3-2023

Pranger-Rosier, dat met 3 vestigingen bij het cluster Unica Building Services hoort, realiseert samen met Bouwgroep Dijkstra Draisma alle installatievoorzieningen. Het zwembad is energiezuinig en krijgt een groene identiteit.

Bewust Veilig Dag bij Unica

31-3-2023

Door het hele land werd stilgestaan bij veilig en gezond werken. De Bewust Veilig Dag draagt zo bij om het aantal ongevallen in de sector terug de dringen.

Nieuwbouw Franciscus Gasthuis

17-5-2023

Unica is een van de consortium leden die de vervangende nieuwbouw gaat realiseren. Dit is een goed voorbeeld van state-of-the art ziekenhuis: compacter, flexibeler, duurzamer.

Overname Tenergy

21-6-2023

De energiespecialist heeft een softwareplatform en dienstverlening voor energiebalancering ontwikkeld en richt zich op bouw, revisie en onderhoud van WKK’s.

Nieuwe sub-sea fabriek TKF (Twentsche Kabelfabriek) in Eemshaven

11-7-2023

Productie van zeekabels om windturbines en offshore windparken met onderstations op zee te verbinden. Unica is als bouwpartner verantwoordelijk voor alle gebouwgebonden installaties.

Eigen bestuur diversiteitsplatform Unique

7-10-2023

Een nieuwe impuls om de diversiteitscultuur binnen Unica verder te ontwikkelen, zodat iedereen binnen het bedrijf zichzelf kan zijn en vanuit authentieke kracht kan bijdragen aan het zakelijke succes en de omgeving.

BIM4ALL en Unica slaan handen ineen

26-9-2023

BIM (Building Information Modeling) is onmisbaar bij het maken, analyseren, visualiseren en uitwisselen van gebouwinformatie. In samenwerking met BIM4ALL is een speciaal leertraject ontwikkeld dat beschikbaar is voor alle Unica medewerkers op het online leerplatform.

Vijfsterrengebouw Tower Ten van het World Trade Center Amsterdam

2-10-2023

Unica realiseert alle wensen van de individuele huurders. Denk aan warmte- koude opwekking, luchtbehandeling, drinkwater en sanitair, ICT en sprinklerinstallaties, disciplines die Unica allemaal in huis heeft.

Unica blijft inzetten op versterking innovatiekracht

27-10-2023

Hiertoe heeft Unica een nieuwe manager Unica Innovation Center aangesteld en een professioneel innovatie framework met bewezen methodieken ontwikkeld om klantgericht concepten te ontwikkelen.

Overname Breedveld & Schröder en Hermans Elektra

30-10-2023

Beide zijn prominente technische dienstverleners in Midden-Nederland en dragen bij aan een verdere versterking en landelijke dekking van Unica.

Debby Slofstra wordt Chief Operating Officer (COO) bij Unica

23-11-2023

Debby treedt met ingang van 1 januari 2024 toe tot de Raad van Bestuur. Ze heeft veel ervaring met de sector, grote affiniteit met digitalisering en een sterke duurzaamheidsambitie.

Convenant veilig werken met ingehuurd personeel

18-12-2023

Als kerngroeplid van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) ondertekent Unica het convenant voor veilig werken in de bouw met en door ingehuurd personeel. Daarmee moet onder meer de veiligheidsopleiding en het toezicht op ingehuurd personeel en zzp'ers verbeteren.