Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud
Robin Marsé, directeur van Breedveld & Schröder en Hermans Elektra

“We willen stabiliteit en kwaliteit voor onze medewerkers en klanten”

Breedveld & Schröder houdt zich bezig met de aanleg en het onderhoud van elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw. De laatste tien jaar is het bedrijf enorm geprofessionaliseerd, geïnnoveerd en gegroeid. Het bedrijf deed meerdere overnames, waaronder Hermans Elektra in 2021. Dit elektrotechnisch installatiebedrijf is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in meet- en regeltechniek en paneelbouw. Bij Breedveld & Schröder en Hermans Elektra werken in totaal zo’n 100 medewerkers in vaste dienst. De organisatie leidt mensen intern op en werkt hiervoor samen met de techniekopleiding van het ROC van Flevoland en InstallatieWerk. Sinds 1998 heeft Breedveld & Schröder het Predicaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.

Familiebedrijf

Het verhaal van Breedveld & Schröder begint in 1896 met de installatie van een deurbel door de heren Breedveld en Schröder. Ruim 90 jaar later kregen de ouders van Robin Marsé, de huidige directeur, de kans om het familiebedrijf over te nemen. “Mijn vader Hans werkt sinds 1985 bij Breedveld & Schröder”, vertelt Robin. Het bedrijf zat in die tijd nog aan de Prinsengracht in Amsterdam, op steenworp afstand van het Rijksmuseum. “Mijn vader was werkzaam als bedrijfsleider toen hij het installatiebedrijf in 1989 kon overnemen. Zeker de eerste jaren hebben mijn ouders zich in het zweet gewerkt. Als mijn zus en ik naar bed waren, kroop mijn moeder achter de computer om de boekhouding te doen. Toen het bedrijf begon te groeien was dat niet vol te houden. Mijn moeder zorgde dat thuis alles geregeld werd en dat ze er was voor mijn zus en mij. Mijn vader focuste zich op het bedrijf.”

Twee generaties

Robin Marsé is zodoende opgegroeid met Breedveld & Schröder. “Het bedrijf is een deel van mijn leven. Als 6-jarig jongetje ging ik al met mijn vader en zijn rechterhand Patrick van de Kroft mee naar klanten en projecten. Dat was leuk, zeker als we op de terugweg langs de McDonalds gingen”, lacht Robin, die in de schoolvakanties naar eigen zeggen altijd in de werkplaats te vinden was.

Toch koos Robin na de havo niet voor een elektrotechnische opleiding. “Ik werd aangenomen op de luchtvaartschool, een jongensdroom. Daarna heb ik als piloot voor Denim Air in Spanje en Nigeria gevlogen tot de financiële crisis uitbrak en onze vloot werd opgeheven. Dat was wel even slikken. Gelukkig kon ik aan de slag in het bedrijf van mijn vader. En dat beviel eigenlijk zo goed dat ik in 2012 fulltime voor Breedveld & Schröder ben gaan werken. Mijn vader zei: ‘Als we binnen 6 maanden ruzie krijgen, ga jij weg. We zijn nu bijna 12 jaar verder, hebben nog nooit ruzie gehad en zitten nog steeds samen in het bedrijf.”

Doorgroeien

Breedveld & Schröder en Hermans Elektra zijn beide prominente technisch dienstverleners in het midden van Nederland met een uitstekende reputatie. Waarom gingen Robin en Hans in 2023 dan op zoek naar een partij die hun onderneming wilde overnemen? Robin: “Klanten verwachten en eisen steeds meer van een technisch aannemer zoals wij. Om in de toekomst sterk te blijven, willen we doorgroeien naar 150 medewerkers. Het MT vond dit lastig, Hans is 69 en ik kan het niet alleen. Maar het bedrijf móét door; er zijn zo’n 100 families afhankelijk van ons. Daarom hebben we vorig jaar drie partijen aangeschreven met de vraag of zij geïnteresseerd waren om ons over te nemen. We hadden vooraf geen goed beeld van Unica, maar juist hun verhaal en visie spraken ons enorm aan. Breedveld & Schröder en Unica zijn oorspronkelijk familiebedrijven die stabiliteit en kwaliteit willen voor medewerkers en klanten.”

“Om in de toekomst sterk te blijven, willen we doorgroeien naar 150 medewerkers”

Robin Marsé, directeur van Breedveld & Schröder en Hermans Elektra

Midden-Nederland

Met de overname van Breedveld & Schröder en Hermans Elektra, tegenwoordig allebei gevestigd in Almere, verstevigt Unica zijn regionale positie in midden-Nederland. Dankzij de overname krijgt Unica een sterke uitvalsbasis in Flevoland. Samen met de bestaande vestigingen van Unica in Amsterdam en Hoevelaken kan Unica klanten in midden-Nederland nog beter bedienen.

Breedveld & Schröder en Hermans Elektra worden opgenomen in het vestigingennetwerk van Unica Building Services, dat daarmee 18 vestigingen verspreid door Nederland telt. Wat verwacht Robin van de samenwerking binnen dit Unica-bedrijvencluster? “We besteden veel aandacht aan een goede integratie”, zegt Robin. “Dat is een heel intensief proces waar veel bij komt kijken. Ons motto is dat we iets goed doen of helemaal niet. Ons lange termijndoel is kwalitatieve groei, en dat kost tijd.”

Groot compliment

Robin is blij dat de medewerkers en klanten van Breedveld & Schröder en Hermans Elektra positief hebben gereageerd op de overname door Unica. “Op een vrijdag hebben we de handtekeningen gezet en het personeel ingelicht. Voor hen kwam de overname onverwachts. Maar de maandag erop zette iedereen gewoon de schouders er weer onder. Dat beschouw ik als het grootste compliment aan Hans en mij: onze medewerkers vertrouwen ons en vinden het fijn dat wij nog aanblijven. Ook klanten reageerden verrast, al is er ook veel begrip. We willen iedereen de tijd te geven om te wennen. Zo hebben we dat zelf ook altijd bij overnames gedaan. En dan komt de rest vanzelf.”

Breedveld & Schröder monteurs voor de Nachtwacht in het Rijksmuseum