Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Management

Raad van Bestuur

John Quist (CEO)

John Quist (1960) is sinds 2014 CEO van Unica. Voordat hij in die functie actief werd, was Quist vijf jaar Managing Director bij VolkerWessels Telecom. Daarvoor had hij directieposities bij KPN en Eircom. Quist studeerde econometrie aan de Universiteit Groningen, marketing aan de Universiteit van Tilburg en productinnovatie aan Harvard University. Hij is tevens lid van de Raad van Commissarissen bij Lely en lid van de Raad van Advies van Alliander Corporate Ventures.

Ron van Laar (CFO)

Ron van Laar (1971) is sinds de zomer van 2021 CFO van Unica. Daarvoor was hij CFO van Dynniq (2016-2021) en van het Nederlandse technisch maakbedrijf Mirror Controls International (MCi) (2013-2015). In de periode tussen 2007 en 2012 was hij werkzaam als CFO en COO bij HealthCity/Basic-Fit. Hij begon zijn loopbaan in 1998 bij Telfort waar hij verschillende financiële managementfuncties vervulde. Hij studeerde Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit, daarna Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en voltooide enkele jaren later de opleiding tot Registercontroller.

Raad van Commissarissen

Michiel Jaski (president-commissaris)

Michiel Jaski (1959) heeft veel ervaring in het leiden van toonaangevende bedrijven in binnen- en buitenland. Zijn meest recente betrekking was bij het Duitse vastgoedonderneming Officefirst, waar hij CEO was. Daarvoor stond Jaski vier jaar als CEO aan het roer van Grontmij, dat onder zijn leiding geacquireerd werd door het Zweedse Sweco. De tien jaar ervoor was Jaski lid van de Raad van Bestuur van Arcadis, waar hij verantwoordelijk was voor diverse organisatieonderdelen in Europa, de Verenigde Staten en enkele kleinere kantoren in het Midden-Oosten en Azië. Hij bekleedde tevens diverse managementposities bij Shell en Philips. Naast het voorzitterschap van de raad van commissarissen bij Unica sinds 2017 is Jaski commissaris bij Royal Reesink, voorzitter van de raad van commissarissen bij Faber Halbertsma Groep en voorzitter van de raad van commissarissen bij Rhoon, Pendrecht en Cortgene. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Advies bij Nationaal Park De Hoge Veluwe en Royal Burgers Zoo. Jaski behaalde een M.Sc. graad tijdens zijn studie Hydrologie aan de Universiteit van Wageningen en een MBA (with distinction) aan INSEAD in Frankrijk.

Luc Hendriks (commissaris)

Luc Hendriks (1963) is Operating Partner bij investeringsmaatschappij Triton, waarvoor hij vanaf 2007 actief is en bij meer dan tien bedrijven betrokken was. Daarvoor was Hendriks acht jaar Executive Director bij Brambles, waar hij vanuit België de verantwoordelijkheid had voor verschillende Europese en Amerikaanse bedrijven. Eerder bekleedde hij tien jaar verschillende commerciële en managementposities voor General Electric in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Sinds 2017 is Hendriks commissaris bij Unica. Hendriks heeft een mastergraad in mechanical engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Henk ten Hove (commissaris)

Henk ten Hove (1952) was van 2010 tot en met 2013 voorzitter van de Raad van Bestuur van Wavin, waarin hij vanaf 1999 zitting had. Daarvoor bekleedde hij diverse andere nationale en internationale managementposities bij Wavin. Sinds 2014 is Ten Hove commissaris bij Unica. Daarnaast is hij voorzitter van de RvC van smallcap beursfonds Alfen en voorzitter van de Stichting Aandelen Remeha, de enige aandeelhouder van de BDR Thermea groep. Ten Hove studeerde Economie & Management aan de Universiteit van Amsterdam.

Executive Committee

De besturing van de organisatie vindt tevens plaats vanuit het Executive Committee. Hierin hebben alle clusterdirecteuren en shared services directeuren zitting, samen met de RvB. Buiten het bestuur bestaat het Executive Committee uit:

 • Sanneke Sarels van Rijn - directeur HRM

 • Ed Staal - directeur Marketing & Commercie

 • Dik Geelen - directeur Procurement & Supply Chain

 • Martin Misseyer - directeur Information Management

 • Caroline Bruins - General Counsel

 • Eric de Kruif - group controller

 • William Swinkels - algemeen directeur Unica Building Projects en Unica Datacenters

 • Herbert Rabelink - algemeen directeur Unica Building Services

 • Tom Verschoor - directeur Unica Fire Safety

 • Hans van Driel - directeur Unica Access & Security

 • Antoine Brunink - directeur Unica Building Intelligence

 • Jan Willem Keur - directeur Unica Energy Solutions

 • Gerard Tijink - directeur Unica ICT Solutions

 • Arjen Bos - directeur Unica Industry Solutions

 • Arnout Vink - directeur QHSE, Security & Risk