Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Management

Raad van Bestuur

John Quist (CEO)

John Quist (1960) is sinds 2014 CEO van Unica. Voordat hij in die functie actief werd, was John vijf jaar Managing Director bij VolkerWessels Telecom. Daarvoor had hij directieposities bij KPN en Eircom. John studeerde econometrie aan de Universiteit Groningen, marketing aan de Universiteit van Tilburg en productinnovatie aan Harvard University. Hij is tevens lid van de Raad van Commissarissen bij Lely.

Ron van Laar (CFO)

Ron van Laar (1971) is sinds de zomer van 2021 CFO van Unica. Daarvoor was hij CFO van Dynniq, voorheen Imtech Traffic & Infra, (2016-2021) en van het Nederlandse technisch maakbedrijf Mirror Controls International (MCi) (2013-2015). In de periode tussen 2007 en 2012 was hij werkzaam als CFO en COO bij HealthCity/Basic-Fit. Hij begon zijn loopbaan in 1998 bij Telfort waar hij verschillende financiële managementfuncties vervulde. Ron studeerde Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit, daarna Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en voltooide enkele jaren later de opleiding tot Registercontroller.

Debby Slofstra (COO)

Debby Slofstra (1974) is sinds januari 2024 Chief Operating Officer (COO) van Unica. Daarvoor was zij Country President van het Nederlandse kantoor van Schneider Electric (2021-2024), waar zij in 2017 begon als Vice President Building. Zij was tevens commercieel directeur bij het Nederlandse kantoor van Honeywell (2014-2017) en bij Imtech Building Solutions (2011-2014). Voor 2011 had zij diverse functies bij bedrijven in de automatiseringsbranche. Sinds 2022 is Slofstra naast haar werkzaamheden ook voorzitter van de Technische Vereniging voor Verwarming en Luchtbehandeling (TVVL), een prominent kennisplatform en vereniging van professionals in de installatietechniek. Zij studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en behaalde een MBA aan de University of Bradford.

Raad van Commissarissen

Michiel Jaski (president-commissaris)

Michiel Jaski (1959) heeft veel ervaring in het leiden van toonaangevende bedrijven in binnen- en buitenland. Zijn meest recente betrekking was bij het Duitse vastgoedonderneming Officefirst, waar hij CEO was. Daarvoor stond Michiel vier jaar als CEO aan het roer van Grontmij, dat onder zijn leiding geacquireerd werd door het Zweedse Sweco. De tien jaar ervoor was Michiel lid van de Raad van Bestuur van Arcadis, waar hij verantwoordelijk was voor diverse organisatieonderdelen in Europa, de Verenigde Staten en enkele kleinere kantoren in het Midden-Oosten en Azië. Hij bekleedde tevens diverse managementposities bij Shell en Philips. Naast het voorzitterschap van de raad van commissarissen bij Unica sinds 2017 is Michiel commissaris bij Royal Reesink, voorzitter van de raad van commissarissen bij Faber Halbertsma Groep en voorzitter van de raad van commissarissen bij Rhoon, Pendrecht en Cortgene. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Advies bij Nationaal Park De Hoge Veluwe en Royal Burgers Zoo. Michiel behaalde een M.Sc. graad tijdens zijn studie Hydrologie aan de Universiteit van Wageningen en een MBA (with distinction) aan INSEAD in Frankrijk.

Luc Hendriks (commissaris)

Luc Hendriks (1963) is Senior Advisor bij investeringsmaatschappij Triton, waarvoor hij vanaf 2007 actief is en bij meer dan tien bedrijven betrokken was. Daarvoor was Luc acht jaar Executive Director bij Brambles, waar hij vanuit België de verantwoordelijkheid had voor verschillende Europese en Amerikaanse bedrijven. Eerder bekleedde hij tien jaar verschillende commerciële en managementposities voor General Electric in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Sinds 2017 is Luc commissaris bij Unica. Luc heeft een mastergraad in mechanical engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Henk ten Hove (commissaris)

Henk ten Hove (1952) was van 2010 tot en met 2013 voorzitter van de Raad van Bestuur van Wavin, waarin hij vanaf 1999 zitting had. Daarvoor bekleedde hij diverse andere nationale en internationale managementposities bij Wavin. Sinds 2014 is Henk commissaris bij Unica. Daarnaast is hij voorzitter van de RvC van smallcap beursfonds Alfen en voorzitter van de BDR Thermea Foundation, de enige aandeelhouder van de BDR Thermea groep. Henk studeerde Economie & Management aan de Universiteit van Amsterdam.

Executive Committee

De besturing van de organisatie vindt tevens plaats vanuit het Executive Committee. Hierin hebben alle clusterdirecteuren en shared services directeuren zitting, samen met de RvB. Buiten het bestuur bestaat het Executive Committee uit:

 • William Swinkels - algemeen directeur Unica Building Projects

 • Herbert Rabelink - algemeen directeur Unica Building Services

 • Tom Verschoor - directeur Unica Fire Safety

 • Hans van Driel - directeur Unica Access & Security

 • Antoine Brunink - directeur Unica Building Intelligence

 • Jan Willem Keur - directeur Unica Energy Solutions

 • René Albers - directeur Unica ICT Solutions

 • Arjen Bos - directeur Unica Industry Solutions

 • Arno Uiterweerd - directeur Unica Datacenters

 • Arnout Vink - directeur QHSE, Security & Risk

 • Caroline Bruins - General Counsel

 • Dik Geelen - directeur Procurement & Supply Chain

 • Eric de Kruif - Group Controller

 • Sanneke Sarels van Rijn - directeur HRM

 • Susan de Vree - directeur Marketing & Commercie

 • Tijs Zijderveld - directeur IT